Begin hier met zoeken

Vraag

Welke regels hanteert Oad m.b.t. mindervalide/verstandelijk beperkte reizigers?

Antwoord

Oad verzoekt haar klanten om eventuele bijzonderheden die van belang kunnen zijn voor een correcte uitvoering van de reis, reeds bij reservering op te geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor een noodzakelijk dieet, maar ook voor een verstandelijk of lichamelijke beperking. Oad maakt op basis van die informatie een afweging of een bepaalde reis niet een te zwaar programma kent, of hotels geschikt zijn voor mindervalide gasten enz. Het beleid dat Oad hanteert ten aanzien van deelname van lichamelijk of verstandelijk gehandicapten aan haar reizen doet recht aan de belangen van zowel gehandicapten als valide reizigers en is als volgt:

(Verstandelijk) gehandicapten op excursiereizen
Oad hanteert op de excursiereizen een richtlijn van maximaal 8 verstandelijk gehandicapten met minimaal 2 begeleiders op een reisgezelschap van gemiddeld 25 personen. Een groter aantal niet valide reizigers drukt verhoudingsgewijs naar onze mening een te groot stempel op de (praktische) uitvoering van reis en de beleving door valide reizigers. Dit beleid wordt ook gesteund door de Geschillencommissie Reizen.

Bekijk hier het overzicht reizen en vertrekdata waar minder valide reizigers aan deelnemen.

Mijn mobiliteit en conditie
Voor al onze groepsreizen geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken en zelfstandig dient te kunnen reizen. Vooral onze rondreizen hebben een intensief karakter; er wordt veel gelopen en we verblijven (bijna dagelijks) in een ander hotel. Het is dus vaak niet mogelijk om een dagje in het hotel te blijven als het dagprogramma te zwaar lijkt.

U bent bij boeking verplicht om ons over lichamelijke en/of geestelijke bijzonderheden te informeren conform de ANVR Reizigersvoorwaarden (art. 3). Als u in uw informatieplicht tekort schiet kan dit tot gevolg hebben dat Oad u en eventuele medereizigers van (verdere) deelname aan de reis uitsluit. In dat geval worden alle hiermee gemoeide kosten aan u in rekening gebracht (art. 3.3).

Wat betekent dit voor deelname aan onze groepsreizen:
• u beschikt over een goede conditie en mobiliteit;
• u kunt zelfstandig reizen en ook zelf de touringcar in- en uitstappen;
• op rondreizen is het niet toegestaan om een hulpmiddel mee te nemen (rollator of rolstoel). Een aantal excursiereizen zijn hiervoor wel geschikt. U kunt contact opnemen met onze reisspecialisten, zij kunnen u informeren welke reizen wel of niet geschikt zijn.

• reist u alleen met een rollator, neemt u dan contact met ons op om te bekijken welke reizen voor u geschikt zijn met een rollator.
• het meenemen van een scootmobiel is nooit toegestaan.
• Voor het meenemen van een rollator of rolstoel geldt dat deze inklapbaar dient te zijn en een maximaal gewicht van 20 kg heeft. U dient deze zelfstandig in- en uit te kunnen laden in de touringcar.
• Indien een reis geschikt is voor het meenemen van een rolstoel en/of rollator, hanteren wij een maximum van 3 per reis.

Disneyland® Paris
Veel restaurants, winkels, toiletten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Helaas is een (groot) aantal attracties vanwege veiligheidsvoorschriften niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Minder valide gasten, mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers willen wij er op wijzen dat zij zelf moeten zorgen voor begeleiding die hen helpt bij het in- en uitstappen in de bus, tijdens stops of in een attractie. Oad-reisleiding en chauffeurs evenals Cast Members van Disneyland® Paris zijn niet opgeleid noch bevoegd om gasten hierbij te helpen. Rolstoelen zijn te huur bij de ingang van de Disney Parken. Blindengeleidehonden worden toegelaten tot de Parken, maar niet tot alle attracties.

Het vervoer van inklapbare rolstoelen in onze bussen is normaliter mogelijk, maar aan een maximum gebonden vanwege de doorgaans beperkte bagageruimte. Een (groot) aantal attracties is bovendien niet toegankelijk voor geestelijk gehandicapten, blinden, doven, slechthorenden, zwangere vrouwen en mensen met hart- of rugklachten. Disneyland® Paris behoudt zich te allen tijde het recht voor de toegang tot een attractie te weigeren vanwege veiligheidsvoorschriften. Gereduceerde entreetickets voor het Park zijn uitsluitend ter plaatse verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de gids “Disabled Guest Guide” verkrijgbaar in de Parken. U bent gehouden deze meteen bij aankomst in de Parken af te halen en u te melden.

Meer informatie vindt u op de site van Disneyland Paris: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/gastenservices/toegankelijkheid-in-disneylandparis/

 

Gevonden wat u zocht?

Fijn dat we u hebben kunnen helpen

Fijn om te horen dat wij u hebben kunnen helpen. We horen graag wat u van onze hulp vindt zodat we onze helpdesk verder kunnen verbeteren.

Geef hieronder aan hoe behulpzaam het antwoord was.

We helpen u graag verder

Helaas heeft dit antwoord uw vraag niet kunnen beantwoorden.
Stel hieronder uw vraag en wij komen zo snel mogelijk met een antwoord.