Begin hier met zoeken

Vraag

Welke veiligheidsmaatregelen gelden er aan boord van een (rivier)cruise schip?

Antwoord

Ook vóór Corona werden de hygiëne- en veiligheidsnormen aan boord van schepen waar  Oad mee vaart al op een zeer hoog niveau nageleefd. Al deze schepen zijn goed bekend met de gangbare procedures op het gebied van hygiëne en veiligheid aan boord van een schip en het spreekt voor zich dat daar in deze tijd extra aandacht aan wordt besteed. Alle bemanningsleden komen ook aan boord met een bijbehorend gezondheidscertificaat.

Hygiëne en veiligheidsprotocol
Naast de landelijk geldende (hygiene) maatregelen in de bestrijding van het Covid-19 virus, gelden aan boord aanvullende maatregelen.

Voor vertrek ontvangt u bij uw reisdocumenten  een vragenlijst over uw gezondheidstoestand en welzijn, die u op de dag van inscheping zelf moet invullen en volledig ingevuld mee moet nemen naar het schip. De inscheping wordt uitgevoerd volgens de officiële eisen met de minimaal in acht te nemen afstand en, indien nodig, door de bemanning gegeven aanwijzingen.

Voordat u aan boord gaat, vindt een contactloze en snelle meting van uw lichaamstemperatuur plaats. Als uw lichaamstemperatuur 38 °C of hoger is of als u andere typische symptomen vertoont, is de scheepsleiding verplicht om u toegang tot het schip te weigeren. Alleen geboekte gasten en de bemanning mogen het schip betreden. Het ontvangen van bezoekers tijdens de cruise is niet toegestaan. Neem uw handbagage mee aan boord. Van uw andere bagage worden door de bemanning de handvatten gedesinfecteerd en vervolgens wordt deze voor de deur van uw cabine geplaatst.

Vanwege officiële voorschriften zijn alle passagiers verplicht om geschikte mondkapjes te dragen wanneer zij zich verplaatsen aan boord. Op het zonnedek met de nodige minimale afstand zonder mondkapje. Alleen de bemanning zal continue een mondkapje dragen.

Hygiëne- en desinfectiemaatregelen worden door de bemanning regelmatig uitgevoerd, handdesinfectiestandaards staan voor u klaar.

De openbare toiletten zijn gesloten. Gebruik het toilet in uw hut. Bordspellen, boeken, kranten, paraplu’s en andere spullen voor gemeenschappelijk gebruik zijn niet meer verkrijgbaar. Een daarvoor aangewezen bemanningslid meet dagelijks en contactloos de temperatuur van alle gasten en personeel. Alle maaltijden en drankjes in de restaurants en salons worden op de gebruikelijke hoge standaard aan tafel geserveerd. Er zijn dus geen buffetten. Zoals gebruikelijk wordt uw hut dagelijks schoongemaakt en later op die dag nog eens ook grondig gedesinfecteerd. Wij raden u aan om aan boord, inclusief eindafrekening, te betalen met pin of creditcard.

De geldende hygiënevoorschriften zijn ook van toepassing op geboekte excursies. Het soort excursies en het minimale en maximale aantal deelnemers wordt aan boord bekend gemaakt. Excursies waarbij de 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen zullen niet worden aangeboden.

Let op de officiële vereisten zoals minimale afstand van het land waar u bent en draag waar nodig een geschikt mondkapje.  Maak uw handen schoon telkens wanneer u aan boord terugkeert.

Alle maatregelen in dit Hygiëne en veiligheidsprotocol zijn het gevolg van de door de overheid opgelegde regelgeving. Wijzigingen hiervan kunnen dagelijks voorkomen en aan boord worden doorgevoerd. Houd er rekening mee dat de inhoud per schip enigszins kan verschillen.

 

Gevonden wat u zocht?

Fijn dat we u hebben kunnen helpen

Fijn om te horen dat wij u hebben kunnen helpen. We horen graag wat u van onze hulp vindt zodat we onze helpdesk verder kunnen verbeteren.

Geef hieronder aan hoe behulpzaam het antwoord was.

We helpen u graag verder

Helaas heeft dit antwoord uw vraag niet kunnen beantwoorden.
Stel hieronder uw vraag en wij komen zo snel mogelijk met een antwoord.