Begin hier met zoeken

Vraag

Mag ik mijn rolstoel of rollator meenemen op reis?

Antwoord

Wilt u graag een rolstoel of rollator meenemen op reis? Dan bent u van harte welkom op veel van onze reizen. Toch zijn er een aantal reizen die minder geschikt zijn voor mensen met een rollator of rolstoel. Zo kan het zijn dat we op bepaalde reizen veel moeten traplopen of dat er geen lift is in het hotel waar we verblijven. Ook rondreizen zijn vaak niet geschikt vanwege het intensieve karakter.

Wij proberen per vakantie zo zorgvuldig mogelijk te bepalen of de reis geschikt is voor mensen met een hulpmiddel. Dit doen we in de eerste plaats om ervoor te zorgen dat u en uw medereizigers onbezorgd kunnen genieten van een fijne vakantie.

Goed om te weten:

  • Voor al onze reizen geldt dat u voldoende fit en mobiel moet zijn
  • U moet uw rollator of rolstoel zelf in-en uit de bus kunnen laden én zelf in- en uit de bus kunnen stappen. Ook moet u zelf uw koffer kunnen verplaatsen. Wanneer dit u niet lukt, dient u een medereiziger mee te nemen die u hiermee kan helpen. Onze reisleiders of chauffeurs zijn helaas niet bevoegd of opgeleid om u tijdens uw reis te assisteren met uw hulpmiddel of bagage.
  • Helaas hebben wij geen ruimte voor scootmobielen of elektrische rolstoelen
  • Uw rollator of rolstoel moet inklapbaar zijn. Ook dit vanwege de ruimte in de bus.
  • Wij kunnen maximaal drie rolstoelen of rollators van maximaal 20 kg meenemen per reis.

Wilt u graag met ons mee op reis, maar twijfelt u of u fit genoeg bent? Of heeft u vragen over het gebruik van uw rollator of rolstoel tijdens de reis? Bel ons dan gerust even op. We helpen u graag een geschikte reis, onbezorgde reis uit te zoeken.

Waarom is het belangrijk dit door te spreken met een reisspecialist?
U bent bij boeking verplicht om ons te informeren over lichamelijke en/of geestelijke bijzonderheden, conform de ANVR Reizigersvoorwaarden (art.3). Als u dit niet (voldoende) doet, kunt u worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis. Alle gemoeide kosten worden volgens deze voorwaarden ook aan u in rekening gebracht (3.3). We nodigen u daarom van harte uit om uw reis even goed te bespreken met een reisspecialist van Oad.

Gevonden wat u zocht?

Fijn dat we u hebben kunnen helpen

Fijn om te horen dat wij u hebben kunnen helpen. We horen graag wat u van onze hulp vindt zodat we onze helpdesk verder kunnen verbeteren.

Geef hieronder aan hoe behulpzaam het antwoord was.

We helpen u graag verder

Helaas heeft dit antwoord uw vraag niet kunnen beantwoorden.
Stel hieronder uw vraag en wij komen zo snel mogelijk met een antwoord.