Begin hier met zoeken

Vraag

Kan ik een fiets huren bij een fietsvakantie met eigen auto?

Antwoord

U kunt, als u geen eigen fiets meeneemt, bij de meeste reizen een fiets huren. Uw huurfiets zal voor u klaarstaan in het eerste hotel. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de fietssleutels en laten u zien waar uw fiets staat.

Per reis wordt er aangegeven welke type fiets gehuurd kan worden en wat de kosten zijn.

Huur/tourfiets
De huur/tourfiets is van het type citybike. Ze zijn uitgerust met ca 3 tot 7 versnellingen en meestal voorzien van een fietstas.

Hybride
Onze hybride fietsen hebben 21-versnellingen met handremmen. De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo en is voorzien van een fietstas.

Premium fiets
Onze premium fietsen zijn lichtgewicht en zijn uitstekende tourfietsen met 27-versnellingen en schijfremmen en wegen ca. 15 kilo.

Ebike
De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De e-bike is voorzien van een fietstas.

Fietsverzekering huurfiets
Wij adviseren u om uw huurfiets te verzekeren. Indien u bij Oad een reis- en ongevallenverzekering afsluit, kan tegen een toeslag van € 0,45 per dag uw huurfiets meeverzekerd worden. Indien u elders uw reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten, bedraagt de premie per reis € 10,- voor een tourfiets en € 15,- voor een e-bike.
De fiets/e-bike is dan verzekerd tot een bedrag van maximaal € 2250,-. Lakschade is altijd uitgesloten van de dekking en schades lager dan € 35,- worden niet in behandeling genomen. Is er schade aangebracht door derden dan is deze schade niet gedekt via deze fietsverzekering. Schade ontstaan door opzet, schuld of nalatigheid van de verzekeringnemer is ook niet gedekt door de verzekering. In deze gevallen behoudt Oad zich het recht om de schade te verhalen op de deelnemer.

Gevonden wat u zocht?

Fijn dat we u hebben kunnen helpen

Fijn om te horen dat wij u hebben kunnen helpen. We horen graag wat u van onze hulp vindt zodat we onze helpdesk verder kunnen verbeteren.

Geef hieronder aan hoe behulpzaam het antwoord was.

We helpen u graag verder

Helaas heeft dit antwoord uw vraag niet kunnen beantwoorden.
Stel hieronder uw vraag en wij komen zo snel mogelijk met een antwoord.