Begin hier met zoeken

Vraag

Is mijn conditie goed genoeg om aan een busreis deel te nemen?

Antwoord

Mijn mobiliteit en conditie
Voor al onze groepsreizen geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken en zelfstandig dient te kunnen reizen. Vooral onze rondreizen hebben een intensief karakter; er wordt veel gelopen en we verblijven (bijna dagelijks) in een ander hotel. Het is dus vaak niet mogelijk om een dagje in het hotel te blijven als het dagprogramma te zwaar lijkt.

U bent bij boeking verplicht om ons over lichamelijke en/of geestelijke bijzonderheden te informeren conform de ANVR Reizigersvoorwaarden (art. 3). Als u in uw informatieplicht tekort schiet kan dit tot gevolg hebben dat Oad u en eventuele medereizigers van (verdere) deelname aan de reis uitsluit. In dat geval worden alle hiermee gemoeide kosten aan u in rekening gebracht (art. 3.3).

Wat betekent dit voor deelname aan onze groepsreizen:
• u beschikt over een goede conditie en mobiliteit;
• u kunt zelfstandig reizen en ook zelf de touringcar in- en uitstappen;
• op rondreizen is het niet toegestaan om een hulpmiddel mee te nemen (rollator of rolstoel). Een aantal excursiereizen zijn hiervoor wel geschikt. U kunt contact opnemen met onze reisspecialisten, zij kunnen u informeren welke reizen wel of niet geschikt zijn.

• reist u alleen met een rollator, neemt u dan contact met ons op om te bekijken welke reizen voor u geschikt zijn met een rollator.
• het meenemen van een scootmobiel is nooit toegestaan.
• Voor het meenemen van een rollator of rolstoel geldt dat deze inklapbaar dient te zijn en een maximaal gewicht van 20 kg heeft. U dient deze zelfstandig in- en uit te kunnen laden in de touringcar.
• Indien een reis geschikt is voor het meenemen van een rolstoel en/of rollator, hanteren wij een maximum van 3 per reis.

Gevonden wat u zocht?

Fijn dat we u hebben kunnen helpen

Fijn om te horen dat wij u hebben kunnen helpen. We horen graag wat u van onze hulp vindt zodat we onze helpdesk verder kunnen verbeteren.

Geef hieronder aan hoe behulpzaam het antwoord was.

We helpen u graag verder

Helaas heeft dit antwoord uw vraag niet kunnen beantwoorden.
Stel hieronder uw vraag en wij komen zo snel mogelijk met een antwoord.