Begin hier met zoeken

Vraag

Welke grensdocumenten / reisdocumenten heb ik nodig voor mijn reis?

Antwoord

U dient altijd in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Voor sommige landen is een geldige identiteitskaart ook voldoende. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor (het verkrijgen van) de juiste grensdocumenten. Voor meer informatie over de juiste grensdocumenten verwijzen wij u naar www.cibt.nl. Het kan voorkomen dat voor bepaalde bestemmingen uw paspoort nog 3 of 6 maanden geldig moet zijn. Bijvoorbeeld reizen naar de Balkan, Rusland of Bosnië-Herzegovina.

Hebben de kinderen een eigen paspoort nodig?
Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen volgens informatie van de overheid beschikken over een eigen grensdocument. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Dit is het gevolg van een wijziging van Europese regelgeving die voorschrijft waaraan grensdocumenten moeten voldoen. Hierin wordt het beginsel van één persoon per paspoort geregeld.

Meereizend kind met andere achternaam
Wanneer u een kind jonger dan 15 jaar meeneemt op reis en het kind heeft een andere achternaam dan de volwassene waarmee het op reis gaat, dan is het noodzakelijk dat het kind een verklaring bij zich heeft (in het Engels) waarin staat dat de achterblijvende ouder, (die deze achternaam draagt) toestemming geeft voor de reis. Bij deze brief moet ook een kopie van het paspoort van de toestemmingsgever aanwezig zijn.

Gevonden wat u zocht?

Fijn dat we u hebben kunnen helpen

Fijn om te horen dat wij u hebben kunnen helpen. We horen graag wat u van onze hulp vindt zodat we onze helpdesk verder kunnen verbeteren.

Geef hieronder aan hoe behulpzaam het antwoord was.

We helpen u graag verder

Helaas heeft dit antwoord uw vraag niet kunnen beantwoorden.
Stel hieronder uw vraag en wij komen zo snel mogelijk met een antwoord.